Home » IPTV KPN » KPN start uitrol HD van af 1

KPN start uitrol HD van af 1

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

KPN is gestart met het uitrollen van de HD kanalen op de lage posities, voor klanten die HD kunnen ontvangen i.v.m. de bandbreedte. Dit betekent dat u niet meer 701 en verder hoeft in te toetsen. Maar gewoon 1, 2, 3, 4, etc. kiezen en dan krijgt u de kanalen in HD.
Bij de klanten met HD van af 1 zijn de SD versies (en die opnamen!) niet meer beschikbaar. Tenzij je op de decoder de HD uitzet, maar dan heb je de HD niet meer.

In de maand februari zal de uitrol gestart worden. Deze zal langere tijd (enige maanden) in beslag gaan nemen.

Meer info zie: https://www.kpn.com/service/televisie/hd-op-1.htm

Van af 1 komt, in eerste instantie, de standaard HD kwaliteit zoals deze nu v.a. 701 beschikbaar is. HDglas komt wat later “van af 1”; exacte tijdsplanning nog niet bekend. Als u deze maand HD van af 1 hebt, bent u tijdelijk HDglas kwijt (alleen op glasvezel). Dit kunt u zelf weer corrigeren met ondervermelde handelingen.

(HDglas is alleen beschikbaar via glasvezel met de Arris 2952 en Arcadyan hmb2260)

Als gevolg van het verplaatsen van de HD zenders, zijn deze in eerste instantie niet meer zichtbaar op de kanalen 661 en verder. Je kunt de zenders en de opnames zelf weer zichtbaar maken door het aanpassen van de beeldscherm instellingen van de tv-ontvanger. Ga hiervoor met de afstandsbediening naar:

  • Menu
  • Instellingen
  • Beeldscherm & kwaliteit instellingen.
  • Kies bij ‘Best mogelijke kwaliteit op deze tv-ontvanger’ voor HD Maximaal. De HD Glas zenders zullen weer zichtbaar worden op de kanalen 661 en verder en de gemaakte opnames zijn weer terug te kijken via het tv-menu.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: