Home » DAB+ » BBC World Service via DAB+ in NL

BBC World Service via DAB+ in NL

Categorieën

Archieven

Advertenties

Per maart heeft MTVNL BBC World Service aan haar DAB+ aanbod toegevoegd. Om de zender ook te krijgen (mogelijk) een nieuwe scan doen.

Er is een contract afgesloten voor drie jaar. Dat betekent dat deze zender nog zeker tot maart 2020 via de ether in Nederland is te beluisteren.

De doorgifte via DAB+ is niet landelijk. In ieder geval in de (regio) Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en ook Haarlem (eigen waarneming).BBC World Service is ook via internet en satelliet te krijgen.

DAB+ is de opvolger van FM in de ether. U heeft er een radio met DAB+ ontvangst voor nodig. Maar er is géén abonnement nodig om de zenders te kunnen beluisteren. En dat is toch een groot voordeel. Bv. t.o.v. radio via Digitenne, wat ook via de ether werkt.
Via DVB-T (Digitenne) zijn overigens wel de tv- en radiozenders van de Publieke omroep (ook regionaal) vrij te ontvangen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: