Home » Algemeen » KPN kondigt einde ISDN 1, 2 en mv. PSTN aan

KPN kondigt einde ISDN 1, 2 en mv. PSTN aan

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Categorieën

Archieven

Advertenties

KPN heeft aangegeven van af 1 september 2019 te stoppen met het aanbieden van deze aansluitvormen. Het is v.a. die datum alleen nog mogelijk om één enkelvoudige analoge telefoonaansluiting te nemen of  i.c.m. internet. En evt. ook interactieve televisie erbij. Voor bedrijven blijft het uiteraard mogelijk om meervoudige VoIP af te nemen via KPN Zakelijk. Ook ISDN 30 blijft bestaan. (info/uitleg over isdn)

De stopzetting betreft meervoudige PSTN aansluitingen, waarbij bedrijven dus tegelijk meerdere analoge lijnen gebruiken, en de kleine ISDN 1 en 2 aansluitingen met 2 of 4 telefoonnummers die veelal bij particulieren in gebruik zijn.

Ook via wederverkoop (carrier select en carrier pre select) zullen deze aansluitvormen dan niet meer beschikbaar zijn.

Er lijken vooralsnog geen plannen om de enkelvoudige PSTN lijn, veelal nog bij ouderen in gebruik, uit te faseren. Deze gaan over naar 13 nieuwe centrales. De migratie hiervan start op 10 mei van dit jaar. (het gebruik van pulskiezen via draaischijf of oudere druktoetstelefoon zal mogelijk niet meer werken).

ISDN met 15 tot 30 digitale lijnen blijft nog tot en met 31-12-2020 in bedrijf. De enkelvoudige analoge PSTN lijnen bij particulieren blijven nog voor onbepaalde tijd.

Bovenstaande is de kern van het bericht. Voor meer info, zie het hele bericht op kpn.com.(deze link is 26-11-17 hersteld) En bij KPN zakelijk.
Zie ook Tweakers.net.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: