Home » Algemeen » Geoblocking binnen Europa verdwijnt; TV apps worden in Europa bruikbaar.

Geoblocking binnen Europa verdwijnt; TV apps worden in Europa bruikbaar.

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

Europa heeft de weg ingeslagen om geoblocking op internet te gaan verbieden. Hierdoor wordt het mogelijk om, binnen Europa, tv te kijken via bv. de apps van KPN en Ziggo. Het is nog niet te zeggen wanneer dit daadwerkelijk het geval is. Er zijn nog wel wat praktische hobbels te nemen, zoals rechten. Het buiten Nederland beschikbaar hebben van de apps kan namelijk nogal wat extra kosten met zich mee gaan brengen.

Het zal zeker niet voor zomer 2018 mogelijk worden. De komende vakanties kunt u de apps nog niet buiten Nederland gebruiken, tenzij u een VPN gebruikt.

Geblocking zal wel blijven op sites als npo.nl en andere die abonnementsloze diensten aanbieden. Expats en vakantiegangers kunnen wereldwijd kijken naar bvn.tv , een samenwerking van NPO en VRT, waarop ook live het acht uur journaal wordt uitgezonden. Hier zit “omgekeerde” geoblocking op; is in Nederland en België niet te bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: