Home » Algemeen » Ziggo: geen beeld meer op NPO 1, 2 en 3?

Ziggo: geen beeld meer op NPO 1, 2 en 3?

Categorieën

Archieven

Heb je vandaag geen beeld meer op deze zenders, dan kan dat kloppen als je nog de SD versies gebruikte. De mpeg2 sd versies zijn per vandaag definitief uitgezet.

Doe eerst eens een nieuwe scan. Zonder smartcard/module met netwerk id 4444 (bij sommige tv’s 04444). En met smartcard/module (0)5555. Werkt dit niet lees dan zeker verder.

N.B. PHILIPS tv’s van 2015 en ouder werken niet altijd met 04444 of 05555. Gebruik dan de alternatieve instellingen, die vind je hier. Nadeel zonder smartcard: NPO HD op 1,2,3 RTL SD en Talpa SD v.a. 928. Ziggo TV HD en Ziggo Sport HD op 13 en 14.

Heb je nog een hele oude decoder, bv de Humax IR-FOX C/Z, Panasonic TU DC40RD, Samsung DCB-b270r, Homecast Montana of andere vervang deze dan. Er zijn HD-ontvangers met scartaansluiting in de handel. Van af het voorjaar 2022 wordt namelijk de gehele mpeg2 sd verspreiding stopgezet! Je decoder (of in tv ingebouwde indien tv 11 jaar of ouder) werkt dan niet meer.

Op sommige HD televisies van Philips en LG, indien een jaar of 10 oud zeg maar, verschijnen met netwerkcode 4444 en 5555 niet de HD versies van alle zenders vooraan. Die zijn dan van af 925 te zien!

Hier zijn alternatieve netwerknummers (van het vml upc) voor beschikbaar. Bij “KabelTV” wel het nadeel dat dat dan weer niet geldt voor de SD zenders in het KabelTV aanbod (RTL Nederland, Talpa, Discovery Networks, Disney). Die vindt je dan juist weer van af 927. Van af voorjaar 2022 worden deze zenders in mpeg4 h.264 in SD doorgegeven. Oude decoders zijn dan helemaal onbruikbaar.

Gebruik je KabelTV op een oudere Philips of LG dan is het misschien handig om de NPO voortaan via 925, 926 en 927 te kijken. En van af 4 de rest. Ook die van de BBC zul je waarschijnlijk niet meer op 61 en 62 eentreffen maar ook “ergens” in de reeks boven 925….
Gebruik je namelijk een alternatieve netwerkcode dan heb je NPO wel op 1,2 en 3 maar de rest dan weer niet van af 4.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november