Home » Attent blijven bij roamen in Europa

Attent blijven bij roamen in Europa

Pagina overzicht

Roam like home gaat niet altijd op.

Met de goedkopere abonnementen bij de providers kun je bv niet uit de bundel bellen naar een niet-Nederlands telefoonnummer als je in Nederland bent. Maar weer wel als je in het buitenland bent op een buitenlands netwerk. Let hier ook op als je vlak bij de grens bent en iemand nét over de grens wilt bellen.

Ben je op Cyprus let dan op dat je verbinding hebt met een GRIEKS netwerk. Griekenland zit in de EU en valt dus onder de regels. Cyprus is deels TURKS (wat niet in de EU zit), dus loop je kans verbinding te hebben met een Turks netwerk ook al ben je in het Griekse deel. En via zo’n Turks netwerk kunnen de kosten flink oplopen!

Met duurdere abonnementen kun je bij enkele providers wel uit de bundel bellen naar buitenlandse nummers als je in Nederland bent. Bv met een “zorgeloos” abonnement van KPN wat niet ouder is dan 26 september 2016.

Verder gelden de nieuwe roamingregels niet in Turkije en Zwitserland. Ondanks dat deze landen in het werelddeel Europa liggen. Nouja, Turkije voor maar 4%. Turkije en Zwitserland zijn namelijk geen lid van de E.U.
Ben je dus in één van die landen let dan op je bel- en datagebruik!
Zoals altijd zijn er ook weer uitzonderingen: Sommige providers bieden dit ook aan voor Zwitserland, w.o. KPN, Vodafone en Tele2 (zie hier).

Roam like home (en bellen/sms-en) geldt alleen1 in landen die lid zijn van de E.U. Het geldt niet in de kandidaatlidstaten!
Bij 1: Bij sommige providers geldt de regeling ook in Zwitserland, Noorwegen en IJsland. Dit zijn o.a. KPN, Vodafone en Tele2.

De roam like home regeling geldt als je je telefoon maximaal 90 dagen buiten Nederland gebruikt, waarvan max. 30 dagen aaneengesloten. Kom je daar overheen dan krijg je extra kosten!

Meer info (nos.nl) klik hier.

Laatst bewerkt: 16-6; 19:10

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.
%d bloggers liken dit: