Home » FAQ Digitenne KPN

FAQ Digitenne KPN

Advertenties

Pagina overzicht

De FAQ is/wordt aangepast i.v.m. de afschaffing van dvb-t en de overgang naar dvb-t2 h.265 hevc.

VRAAG:
Kan ik na de overgang naar HD mijn huidige apparaat gebruiken?

ANTWOORD:
Nee, dat is niet mogelijk. Met een UHD tv is wel nog de pubieke omroep te krijgen. Maar voor het hele pakket dient u de huurtuner van KPN te gebruiken. Een insteekkaart is er niet meer.

VRAAG:
Ik kom terug van vakantie en mijn commerciële zenders doen het niet meer. Wat te doen?

ANTWOORD:
Is je smartcard inactief geraakt (na ca. 5 weken niet gebruik) dan laat je hem aanstaan op bijvoorbeeld rtl 4. Na ca. 10 minuten zou je weer beeld moeten hebben.

VRAAG:
Hoeveel tv’s kan ik aansluiten?

ANTWOORD:
Je kunt tot 3 smartcards gebruiken. Zonder smartcard kun je overigens wel de tv- en radiozenders van de npo ontvangen indien je dvb-t in je tv hebt, of een oudere losse ontvanger. Ze zijn ook te krijgen zonder kaartslot, voor alleen NPO.

VRAAG:
Wat kost Digitenne?

ANTWOORD:
Bij één smartcard: abonnement* € 14.
Bij twee smartcards € 18 (extra card € 4). Drie: € 22
*Prijs per 1 juli 2015, prijzen zijn per maand

VRAAG:
Welke zenders kan ik via Digitenne krijgen?

ANTWOORD:
Zie daarvoor het overzicht op deze site. Ik hou dat zo actueel mogelijk.

VRAAG:
Is Digitenne op mijn adres beschikbaar?

ANTWOORD:
Lang niet overal in Nederland kan Digitenne gebruikt worden.
In ongeveer 15 % van het land is zelfs geen goede buitenontvangst mogelijk. Doe daarom hier de postcodecheck.

VRAAG:
Kan ik in HD kijken via Digitenne?

ANTWOORD:
Op dit moment maakt Digitenne gebruik van de DVB-T (MPEG2) techniek. Hiermee kan geen HD uitgezonden worden. De NPO is van zins medio 2017 via DVB-T2 (MPEG4) uit te gaan zenden op hun multiplex. Het zal dan voor die zenders HD zijn. (niet te ontvangen met de huidige ontvangers van KPN).

VRAAG:
Ik heb Digitenne opgezegd, wat doe ik met de ontvanger/antenne?

ANTWOORD:
Heb je redelijk recente apparatuur, dan zou er een afspraak moeten volgen om het terug te sturen of dat het opgehaald wordt. (TF6500, Humax)
Heb je nog een oudere ontvanger dan kun je deze houden (Samsung, TF6000, Rebox re-1150co). Je kunt namelijk zonder abonnement nog steeds de zenders van de NPO (radio en televisie) blijven ontvangen!

VRAAG:
Ik wil graag HBO kijken, maar ik heb Digitenne.

ANTWOORD:
Via Digitenne wordt HBO niet aangeboden. Je kunt overwegen om Interactieve tv van kpn te nemen. Dat kan alleen i.c.m. voip-telefonie en internet van kpn.

VRAAG:
Ik heb een ontvanger/insteekkaart gekocht, maar betaal toch huur (à € 4 p/m).

ANTWOORD:
UPDATE: In de loop van 2018 is het niet meer mogelijk om zenders met insteekkaart te ontvangen. HD-televisies zijn niet geschikt voor het nieuwe systeem.

Bij Digitenne betaal je per smartcard. De eerste is bij het abonnement inbegrepen. Voor de 2de en evt. 3de betaal je maandhuur. Heb je Digitenne i.c.m. interactieve TV dan betaal je daar geen abonnement (à € 14 p/m) voor, maar betaal je wel huur v.a. de eerste smartcard. Bij KPN is nml één ontvanger in je abonnement inbegrepen en met int. tv heb je er dan al minstens één.
Heb je Digitenne in de winkel gekocht, dan krijg je bij aanmelding voor je abonnement het standaardbedrag van € 69 terug en wordt de ontvanger v.a. dat moment ook huur. Het aankoopbedrag is eigenlijk een borg namelijk.

VRAAG:
Mijn ontvanger is defect. Wat te doen?

ANTWOORD:
Je kunt het best de klantenservice bellen op 0800-0402 (gratis). Je krijgt dan een nieuwe huurtuner toegestuurd. Haal de smartcard uit de defecte en stop die in de nieuwe. Stuur de oude ontvanger, zonder smartcard, terug naar KPN.
I.v.m. huurvorm is het niet verstandig een vervangende in een winkel te kopen. Zie ook de vorige vraag.

De website voor Digitenne is: www.digitenne.nl .

Advertenties

2 reacties

  1. M.Meurders schreef:

    Als aankomende klant van digitenne ben ik zeer verbaasd dat er niet een duitse zender in het overzicht staat. Hoe kan ik die wel ontvangen? Aangezien duitsland een buurland en gidsland is wil ik niet zonder die zenders.

    • petergv schreef:

      Digitenne is een Nederlands landelijk product. I.v.m. beperkte ruimte en de enorme hoeveelheid Ned. zenders is er geen ruimte meer voor Duitse zenders. Woon je echter in de buurt van de Duitse grens dan is de kans groot dat je (een deel van) Duitse zenders kunt ontvangen. Meestal dan wel met buitenantenne. In Brummen, Gelderland, zijn al een deel van de zenders te ontvangen. W.o. de mulitplex (meerdere zenders) met ZDF. Die met ARD daar gek genoeg niet. Maar daar dus o.a. ZDF, ARTE, RTL telev. NDR, SAT1, KIKA en nog een paar die ik niet meer uit mijn hoofd weet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.
%d bloggers liken dit: